top of page
  • Writer's pictureTiina Kaukvere

Seal kuskil on MINAPeenike on ilus, paks on kole. Noorus on ilus, vanadus kole. Rikas on äge, vaene mitte. Sotsiaalmeedia on lahe. Üks märk tähendab, et moodne, teine mitte. Mediteerimine on in. Alastus on pooleldi moodne, pooleldi labane. Keegi ei taha sind näha päris palja p*rsega, aga osalise kaetuse vastu ei olda enamasti. Vaoshoitus on pigem lahe. Ja edasipüüdlikkus. Monogaamia in, polügaamia out. Instagram on oluline (võib-olla juba enam ei ole, nagu Facebook? See muutub kiiresti).


Järgmise leveli keerukuse annab see, et on veel asjad, mis näiliselt on lahedad, aga tegelikult ikka pole küll. Karvased kaenlaalused, free boobs, androgüünsus, usuvabadus, vähemused, võõrad, mittetraditsiooniline pere, keskkonnasäästlikkus. Kohvitops on moes ja ei ole ka. "Puhas toit" on moodne, aga väheseid huvitab, mida see isegi tähendab.


Aitäh, vabanesin sellest, mis on hinnas. Väljutasin selle siia. See ei lase eladagi. Saan selles süüdistada loomulikult ainult iseennast, eks ma ole osake inimkarjast. Soov kuuluda on veres. Sellepärast end kuskilt karjast ise välja arvata tundub... meeleheitlik.


Ent ma võin seal edasi ka olla. Mul tuleb see päris hästi välja. Kool on üks selline koht, kus see kuuluvus on eriti oluline. (Head 1. septembrit.) Mulle meeldis seda karja seal juhtida ka. Olla lahe. Kui koole vahetasin, siis maa rappus kergelt jalge all, aga ühiskondlik valem oli lihtne ja arusaadav. Kui seda järgida, said jälle mingit kampa juhtida.


Ma ei tunne seetõttu kibestumust. Või kui, siis sellepärast, et ma nende kuramuse valemite pärast olen iseenda tunge, soove, kirge, sisetunnet, uudishimu alla surunud.


On hea teada, et 30ndates ma suudan vähemalt teadvustada, et võin jätkata nii, nagu minult oodatakse... või siis teha seda, mida ise tahan. Ma veel ei tea täpselt, mis osas need asjad kattuvad. Aga kuna ma olen alati soovinud teistele meeldida (rohkem kui iseendale), siis kardan, et reaalsus võib olla päris jahmatav.


Soovin endale vabadust olla mina ise. Küll ma selle MINA ka üles leian. Ma arvan, et nii on kõigile parem - mulle ja kogu maailmale (pole läbinisti egoistlik soov ka).170 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page