top of page
  • Writer's pictureTiina Kaukvere

Kuidas minust ujur sai



Kui dokumenteerida siia oma paranemisteekonda, siis ei saa üle ega ümber ühest väga tähtsast avastusest! Kui väga ma armastan tänaseks vee all ujumist!!!


Ühest küljest tunnen end hästi. Liigun palju ja kui mind miski takistab, siis on see eelkõige suur beebikõht, mis seab põhilised piirangud ja väsitab. Ent ma tundsin juba eelmise rasedusega, et minu keha kohaneb hästi: minimaalne kaalutõus, kilod jäid kõik sünnitusmajja. Ei turseid ega väga suurt iiveldust. Madal vererõhk ja kiire taastumine. Kui midagi segab, siis emotsionaalne väsimus ja tujude kõikumine.


Ma olen õnnelik rase, sest üheksandal kuul on mul hetki, kus selle "väikse" füüsilise detaili unustan. Küll järjest vähem... Tore, et loodus on mulle nõnda andnud. Aitäh!


Ent loomulikult ei ole ma peale õnnetust veel endine. Ma ei saa põlvitada. Ei ole proovinud joosta, mis on peagi kahe aastaseks saava põngerja kasvatamisel kaks olulist funktsiooni. Sageli tunnen end Maruga üsna abituna.


Ilmselt ootavad mind uuel aastal ees mõned meditsiinilised protseduurid. Operatsioonid kõlavad kuidagi liiga suurelt, sest tahaks loota, et kõik ees ootav on olnust lihtsam. Erinevate vaevuste pärast tuleb abiks olnud metalli kehast eemaldama hakata.


Ent kogu selle järjest udusemaks muutuva kogemuse valguses on täna minu elus midagi uut ja huvitavat. Ma käin ujumistrennis!




Ja see pole mingi rasedate vesivõimlemine! Elus esimest korda ma ujun krooli ja hingan kopsud tühjaks vee all. Milline suur kergendus on see tunne, kui suudad vees trenni tehes nii hingata, et kopsud päriselt kergendust saavad. Varasemalt oli ikka sellist õhu ahmimist, mis tekitas hoopis raskuse. Nüüd olen mingi nipi ära õppinud, mis on muutnud lõõtsutama ajava ujumistrenni üheks meditatiivseimaks kogemuseks mu senises elus.


Vesi on see koht, kus ma unustan vahel, et peagi hakkab ka üheksas raseduskuu läbi saama. Rääkimata kõikidest nendest vigastustest. Minu füsioterapeut, kes minuga basseini äärde viitsib järjepidevalt tulla, soovitab ujumisel just veealust kogemust, muidu saab ujudes ära kasutatud justkui pool vee pakutavatest võimalustest.

Kopsutrenni saab siis, kui pea vee alla paned.




Loodan, et mul jätkub võimalusi ujuda edasi ka peale sünnitust. Kuskile ma kirjutasin, et igatsen spordiala, mida saaks eelkõige nautida igasuguste sportlike eesmärkide kõrval. Ujumine on minu selle aasta avastus.



400 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page